|

U Sarajevu se otvara jedno od najvećih klizališta u regiji

U Sarajevu se otvara jedno od najvećih klizališta u regiji
736
E. Sk.
9.12.2019. u 18:19
41
komentara
736

dijeljenja
U Sarajevu se otvara jedno od najvećih klizališta u regiji Foto: Vlada KS
Sve je spremno za još jednu zimsku čaroliju u Sarajevu koja počinje 13. decembra i traje do 31. januara.
Tom prilikom na platou ispred dvorane Skenderija će biti postavljena jedno od najvećih klizališta u regiji, a građani Sarajeva će imati priliku uživati i u brojnim drugim zanimljivim sadržajima, kažu iz Vlade KS.

Foto: Vlada KS Foto: Vlada KS


Na manifestaciji „Zimska čarolija na Skenderiji“ bit će otvorena bina za nastup poznatih sarajevskih bendova te postavljene drvene kućice koje će se izdavati za potrebe prodaje dječijih igrački, suvenira, rukotvorina, knjiga kao i programa slatko i slano.

Zimska čarolija u Skenderiji će se realizovati na novouređenom centralnom gradskom trgu, u neposrednoj blizini glavne saobraćajnice.

Foto: Vlada KS Foto: Vlada KS


Ovaj program će u potpunosti osigurati čaroban osjećaj posjetiocima. Klizalište na ledu sa oko 1200 metara kvadratnih na prostoru platoa uz bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle, bit će mjesto dobrog raspoloženja.

Foto: Vlada KS Foto: Vlada KS


Uz veliku ledenu plohu koju će svakodnevno koristiti veliki broj posjetilaca, bit će postavljene i svjetlosne dekoracije visoke i do osam metara. Organizatori su poručili da će to biti mali grad svjetlosti, koji do sada nije prezentiran na našim prostorima.

Ciljna grupacija su srednja i mala preduzeća, individualni obrti, stari zanati, kućna radinost, ali i velike uspješne kompanije, koje mogu prezentirati i prodavati proizvode iz svoje djelatnosti.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...