{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu se održava izborna skupština Udruženja poljoprivrednika u BiH

F
20.11.2007. u 15:12
0
0
U Sarajevu se održava izborna skupština Udruženja poljoprivrednika u BiH
0
U Sarajevu se održava izborna skupština Udruženja poljoprivrednika u BiH
U Sarajevu se danas održava Izborna skupština Udruženja poljoprivrednika u BiH na kojoj će biti prezentiran izvještaj o radu Udruženja u protekle dvije godine, ocijenjeno aktuelno stanje u poljoprivredi, donesen program rada za 2008. te izabran predsjednik Udruženja.
Sead Jeleč, sekretar Udruženja poljoprivrednika kazao je u uvodnom govoru, da je poljoprivreda BiH krajem 2007. suočena s istim problemima koji su karakterizirali agrarni ambijent i prije četiri godine kada je to udruženje osnovano.

Plan za razrješenje osnovnih problema u bh. poljoprivredi i zaštitu domaće proizvodnje, kako je kazao, postao je iluzija, jer je BiH ulaskom u CEFTA sporazum postala zemlja s najotvorenijim granicama.

Ovo udruženje, kako je zacrtano programom rada za 2008. godinu, između ostaloga pratit će i efekte primjene CEFTA sporazuma da bi moglo na vrijeme intervenirati i vršiti stalni pritisak na Vijeće ministara kako bi se konačno uspostavile institucije za kontrolu kvaliteta uvozne hrane i za certificiranje domaćih poljoprivrednih proizvoda za izvoz.

Udruženje će također nastojati da uspostavi monitoring nad radom institucija i agencija koje su u funkciji poljoprivrede i prehrane, da se poveže s farmerskim asocijacijama u inozemstvu, da uspostavi kvalitetne evidencije članstva, a radit će i na omasovljenju članstva.

Udruženje bi danas trebalo izabrati i predsjednika, s obzirom na to da Miro Pejić koji je sada na čelu Udruženja obavlja funkciju vršioca dužnosti, nakon što je prije nekoliko mjeseci mjesto predsjednika samovoljno napustio Ranko Bakić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: