BiH
0

U Sarajevu pri kraju posao na ukljanjanju izbornih plakata

FENA
Uklanjanje izbornih plakata političkih stranaka u Sarajevu je pri kraju. Završeno je oko 80 posto posla, a preostali dio bi trebao biti uklonjen u narednih nekoliko dana, kazao je danas za Fenu generalni direktor KJKP "Park" Osman Delić.

Prema njegovim riječima, ostalo je još skidanje ljepila i ovih koji su lijepljeni na fasade, napuštene poslovne prostore i stubove javne rasvjete.

Istaknuo je da poseban problem predstavljaju plakati lijepljeni na ogradama koje služe kao zaštita oko građevinskih objekata, tamo gdje su gradilišta. Dodao je da ima dosta toga na Ali-pašinom Polju, u Pofalićima, na Koševskom Brdu, na mjestima gdje su razne firme, izvođači radova, stavili zaštitne ograde.

„To će biti problem, pa smo zatražili od izvođača radova da oni po svojim ogradama to uklone. Mi smo ove viseće već završili, dobar dio je pokupio „Papirservis“, jedan dio smo već predali Komunalnom preduzeću „Rad“ i ima negdje oko dvije tone u Pionirskoj dolini koji ćemo predati Komunalnom preduzeću „Rad“ na daljnju reciklažu“, kazao je Delić.