Usljed teških povreda
696

U Sarajevu preminuo profesor Bajro Golić

Piše: A. Dž.
Bajro Golić (Foto: Arhiv Oslobođenja)
Bajro Golić (Foto: Arhiv Oslobođenja)
Bivši profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu Bajro Golić preminuo je jutros u 64. godini, potvrđeno je portalu Klix.ba na Pravnom fakultetu.

Golić je preminuo jutros u tri sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od povreda zadobijenih prije nekoliko dana.

Kako je za naš portal kazala glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić, Golić je primljen 9. juna, nakon pada sa visine, sa višestrukim povredama opasnim po život.

"Bio je podvrgnut operativnom zahvatu i priključen na aparate. Međutim, jutros u 3 sata je preminuo", kazala je Jandrić.

Golić će najvjerovatnije ostati upamćen po upletenosti u skandal za seksualno iskorištavanja studentice Pravnog fakulteta u Tuzli davajući zauzvrat prolazne ocjene. Zbog ovoga je Senat Univerziteta u Sarajevu prošle godine suspendovao Golića i doživotno mu zabranio rad sa studentima.

Bajro Golić je rođen 17.10.1948. godine u Rogatici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Ekonomski fakultet u Sarajevu završio je 1971. Diplomirao je na temu "Teorija uzoraka".