{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu ponovo protesti protiv smrtne presude Muhamedu Mursiju

Piše: N. N./Klix.ba
22.5.2015. u 15:54
0
31
U Sarajevu ponovo protesti protiv smrtne presude Muhamedu Mursiju
0
Stotinjak osoba okupilo se danas ispred Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, odakle su krenuli u protestnu šetnju u znak neslaganja s presudom bivšem egipatskom predsjedniku Muhamedu Mursiju.


Muhamed Mursi i 108 njegovih saradnika su osuđeni na smrtnu kaznu u prvostepenom postupku pred egipatskim sudom.

Proteste je organiziralo Udruženje Egipatska unija u Bosni koje čine državljani BiH porijeklom iz Egipta. Njima su se na protestima priključili i drugi bosanskohercegovački građani koji ovu presudu smatraju nepravednom.

Na protestu je istaknuto da Egipatska Unija u Bosni, ali i drugi građani BiH, osuđuju ovakav potez egipatskih vlasti te se izražava protivljenje smrtnoj presudi.Kolona je krenula ispred Gazi Husrev-begove džamije, a šetnju su nastavili Ferhadijom i Titovom ulicom. Očekuje se da će protesti biti okončani ispred Ambasade Egipta u Sarajevu.

Farid Ali al Zayat, predsjednik Udruženja Egipatska unija u Bosni ranije je za Klix.ba izjavio da pošteni i slobodni Egipćani, ali i svi drugi, nikada neće dopustiti da vojna diktatura pobijedi. Mi ćemo se boriti do kraja kako bi se vratila sloboda i demokratija”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: