{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu počeo seminar za parlamentarce regiona

F
12.5.2008. u 15:23
0
0
U Sarajevu počeo seminar za parlamentarce regiona
0
U Sarajevu počeo seminar za parlamentarce regiona
Drugi modul seminara za parlamentarce u okviru realizacije projekta Instituta Republike Italije za međunarodne odnose (IPALMO), čiji je cilj modernizacija i demokratizacija parlamenata u Albaniji, BiH, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori, počeo je danas u Sarajevu.
U narednih pet dana kroz predavanja univerzitetskih profesora i parlamentarnih zvaničnika iz Italije i eksperata iz BiH učesnici će baviti pitanjima osnovnih ljudskih prava u međunarodnim odnosima, te načelom skupštinske većine za donošenje odluka u ustavnim i administrativnim pitanjima.

Kako je saopćeno iz PSBiH, predviđene su i sesije posvećene pitanjima koja se odnose na konfederaciju i federaciju - međunarodne i nacionalne perspektive i manjinska prava.

Kroz projekt IPALMO, organizovanom u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Italije i Generalnom direkcijom za evropske integracije, predviđeno je da se istakne uloga državnog parlamenta u procesu modernizacije i demokratizacije, kao i značaj razvijanja transparentnosti njegovog rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: