{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu počeo Master kurs iz nefrologije

F
20.10.2011. u 12:52
0
2
U Sarajevu počeo Master kurs iz nefrologije
0
U Sarajevu počeo Master kurs iz nefrologije
U Sarajevu je danas počeo trodnevni Master kurs iz nefrologije, koji je rezultat uspješne saradnje i partnerstva Globalne Akademije za bubrege, Evropske asocijacije za dijalizu i Udruženja ljekara za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega u Bosni i Hercegovini.
Skup ovakvog tipa održava se prvi put u regionu i pruža priliku ljekarima koji djeluju u ovoj oblasti da šire znanja o nefrologiji i budu ukorak s novim načinima sprječavanja, otkrivanja i liječenja bolesti bubrega, saopćeno je iz Prime Communication.

"Velika nam je čast da je upravo naša zemlja domaćin ovako značajnog ljekarskog skupa, koji se prvi put organizira u regionu. Izuzetno je bitno da smo se okupili u ovako velikom broju, gdje nam se pruža prilika da razmjenjujemo iskustva i učimo jedni od drugih. Usavršavanjem i stalnim radom na nama samima, bit ćemo u mogućnosti našim pacijentima pružiti uslugu koja će biti na nivou najrazvijenijih evropskih zemalja", istaknula je predsjednica Udruženja ljekara za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega u BiH Halima Resić.

Trodnevni kurs će voditi predavači iz Velike Britanije Meguid El Nahas i Arif Khwaja sa Sheffield Kidney Instituta, koji će kroz slučajeve iz prakse obučavati učesnike i dijeliti iskustva o hroničnim bolestima bubrega i drugim nefrološkim temama.

Resić je ocijenila da su predavači kursa uvaženi profesori i doktori s Univerziteta Sheffield, koji imaju dugogodišnje iskustvo i mnogobrojne istraživačke radove i uspješne poduhvate.

"Svim učesnicima zasigurno je veliko zadovoljstvo učiti od njih", dodala je ona.

Udruženje ljekara za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega u BiH već godinama nastoji uticati na unapređenje i popularizaciju medicinskih nauka, te je ovaj skup samo jedna od aktivnosti koja će pomoći da i BiH bude korak bliže krajnjem cilju - stalnom unapređenju rada nefroloških disciplina.

Ovaj master kurs je akreditiran sa 14 CME Kredita od Evropske Agencije za Akreditaciju, što sigurno najbolje govori o njegovom kvalitetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: