{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH

F
26.6.2014. u 12:50
4
3
U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH
4
U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Sarajevu je počela sjednica Vlade Federacije BiH na čijem dnevnom redu su, između ostalog, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, Izvješće o stanju u poljoprivredi u 2013. godini (“Zeleno izvješće”), projekt Programa deminiranja 2014 - Faza XVI, te Odluka o klasifikaciji zanimanja u FBiH, zasnovana na Međunarodnoj standardnoj klasifikaciji zanimanja.
Danas će biti razmotrena i Uredba o činovima službenika Sudske policije FBiH i raspored njenih službenika, a na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada bi trebala donijeti Odluku o utvrđivanju visine boravišne takse za 2015. godinu.

Vlada Federacije BiH na dnevnom redu ima i Informaciju Komisije za utvrđivanje zaposlenika koji su bili na listi “Aluminija” d.d. Mostar 31.12.1991. godine, te Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta FBiH za 2014. godinu za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: