BiH
38

U Sarajevu počela sezona magle, u zraku zasad nema zagađenja

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevska kotlina danas je obavijena maglom, a slično vrijeme je zabilježeno i u Bugojnu. Ostatak BiH preplavljen je oblačnim vremenom sa temperaturama od četiri do 12 stepeni.

Najveća dnevna temperatura koja nas očekuje prvog dana sedmice kretat će se od 17 do 23 stepena. Spomenuta magla će se zadržati uglavnom do popodnevnih sati i to, kao što je uobičajeno, u kotlinskim predjelima zemlje.

Na sreću, u Kantonu Sarajevo trenutno nema prekoračenja graničnih vrijednosti polutanata u zraku, odnosno zagađenja zraka.

Slična maglovita jutra očekuju nas i u utorak, dok će ostatak dana biti praćen sunčanijim vremenom. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima očekuje se postepen porast oblačnosti koja će doći sa zapada. Jutarnje temperature će biti od 8 do 12, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 20 do 26 stepeni.

U srijedu Bosance i Hercegovce očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine obilježit će poslijepodnevne ili večernje sate. Jutarnje temperature će biti od 8 do 14, a dnevne od 15 do 19, na jugu od 20 do 24 stepena.

Pretežno oblačno vrijeme preovladavat će i u četvrtak. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni.