BiH
0

U Sarajevu pao prvi snijeg

Sarajevo-X
Jutros je u Sarajevu pao prvi snijeg, a prema izvještaju Federalnog meteorološkog zavoda visina sniježnog pokrivača iznosi na Bjelašnici 22, Ivan Sedlu 12, Sarajevu 10 i Goraždu 2 cm.

Jutros je u našoj zemlji oblačno i tmurno vrijeme sa mjestimičnom kišom i snijegom u višim područjima Bosne. U proteklih 24 sata je u Trebinju palo 43 litra kiše po metru kvadratnom , a zatim u Sarajevu 11, na Ivan Sedlu i u Stocu 8, Neumu 7, Bugojnu 4 litra itd.

Temperatura vazduha u 7 sati je iznosila na Bjelašnici minus 8 stepeni, a u ostalim mjestima su izmjerene vrijednosti: Kupres minus 2 stepena, Ivan Sedlo minus 1, Sarajevo 0 /nula/, Bugojno 2, Jajce, Tuzla i Gradačac 3, Zenica, Doboj, Sanski Most i Livno 4, Banja Luka 5, Trebinje 6, Mostar 7 i Neum i Stolac 8 stepeni.

Atmosferski pritisak je za 2 milibara viši od normalnog i sporo opada.

Danas će u našoj zemlji biti oblačno i hladno vrijeme sa kišom, a u višim područjima Bosne sa snijegom. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura od 0 /nula/ do 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. U Sarajevu oblačno i hladno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.