Koštala dva miliona KM
1

U Sarajevu otvorena Mjesna zajednica i ambulanta Hrasno Brdo

L. K.
Uz prisustvo brojnih zvanica i građana svečano je, 29. novembra ove godine, otvorena Mjesna zajednica i ambulanta Hrasno Brdo u ulici Varažinska bb.

U obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je za realizaciju ovog projekta izdvojeno 2.000.000 KM, a sve s ciljem rješavanja dugogodišnjeg problema neadekvatnog prostora MZ "Hrasno Brdo“ i omogućavanja kvalitetne primarne zdravstvene zaštite stanovnika naselja Hrasno brdo.

"Ispunjena su tri obećanja koja smo dali iz Općine Novo Sarajevo. To je da ćemo napraviti Osnovnu školu na Aneksu, siguran prolaz za djecu na trasi Južne longitudinale, izgradnjom kružnog toka i pothodnika, kao i završiti objekat Mjesne zajednice i ambulante Hrasno Brdo“, rekao je općinski načelnik.

Zahvalio se svima koji su podržali i učestvovali u realizaciji izgradnje Mjesne zajednice i ambulante Hrasno Brdo.

Općina Novo Sarajevo opremila je prostorije mjesne zajednice, dok će se opremanje prostorija ambulante izvršiti od strane Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo uručio je ključ ambulante direktorici Doma zdravlja Novo Sarajevo prof. dr. Amiri Skopljak koja je najavila uspostavljanje tima porodične medicine koji će djelovati u ovom objektu kako bi pacijenti dobili efikasniju zdravstvenu zaštitu i usluge.

Predsjednik Saveza MZ "Hrasno Brdo“ Nusret Ganibegović istakao je da je ova mjesna zajednica postepeno napredovala zahvaljujući podršci Općinskog načelnika i Općine Novo Sarajevo, prije svega, sa razvojem komunalne i putne infrastrukture. U službi građana će biti i ovaj novootvoreni objekat, rekao je Ganibegović.

Unutar objekta u ulici Varaždinska bb, ukupne površine 950 metara kvadratnih, u suterenu i prizemlju smješteni su prostori ambulante, čekaonica i info pult sa kartotekom, ljekarska ordinacija i intervencije, stomatolog i soba za rad sa pacijentima.

U prizemlju su i komercijalni prostori, a projektovana je pošta i apoteka sa pomoćnim prostorom. Na spratu su prostorije mjesne zajednice, kancelarija i sale. Svečanosti povodom otvaranja Mjesne zajednice i ambulante Hrasno brdo, pored građana Hrasnog Brda prisustvovali su, između ostalih i delegacije Općine i Općinskog vijeća Novo Sarajevo, te savjeti mjesnih zajednica sa područja Općine Novo Sarajevo, predstavnici Doma zdravlja Novo Sarajevo, boračkih udruženja i brojni gosti.

Kulturno-umjetnički program priredili su učenici OŠ "Hrasno“, OŠ "Aneks i KUD "Lola”. Radove na izgradnji Mjesne zajednice i ambulante Hrasno Brdo izvodila je firma "Unigradnja“ d.d. Sarajevo.