Projekt "Moja 2010."
0

U Sarajevu organizirana konferencija mladih političara

FENA
Ernad Čomaga
Ernad Čomaga
U okviru projekta "Moja 2010." nevladine organizacije Demokratski omladinski pokret (DOP), danas je u Sarajevu organizirana konferencija sa mladim političarima iz cijele BiH posvećena problemima u obrazovnom sistemu u našoj zemlji i implementaciji bolonjskog procesa.
Konferencija je okupila mlade iz različitih političkih partija u BiH, koji su imali različite stavove o obrazovnom sistemu, ali su saglasni u tome da na fakultetima u BiH treba maksimalno ukinuti političko djelovanje.

Kako je kazao predsjednik DOP-a Ernad Čomaga, učesnici smatraju uglavnom i da bolonjski proces u BiH nije adekvatan, da nije dovoljno proveden i da ga je nužno poboljšati.

Projekt "Moja 2010.", koji se realizira uz podršku Centra civilnih inicijativa (CCI) i USAID-a, ima za cilj da afirmira mlade da u što većem broju izađu na predstojeće opće izbore.

Pored konferencija sa mladim političarima i predstavnicima nevladinog sektora, u okviru ovog projekta planirano je organiziranje radionica u srednjim školama i na fakultetima, te realizacija promotivnih video spotova.

Projekt će trajati do kraja oktobra, a još dvije konferencije koje će biti organizirane imat će za cilj da ukažu na glavne probleme s kojima se suočavaju mladi i da ih afirmiraju kako bi shvatili svoju pravu ulogu u društvu.