{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu organizirana konferencija mladih političara

F
30.8.2010. u 18:25
0
6
U Sarajevu organizirana konferencija mladih političara
0
U Sarajevu organizirana konferencija mladih političara
Ernad Čomaga
U okviru projekta "Moja 2010." nevladine organizacije Demokratski omladinski pokret (DOP), danas je u Sarajevu organizirana konferencija sa mladim političarima iz cijele BiH posvećena problemima u obrazovnom sistemu u našoj zemlji i implementaciji bolonjskog procesa.
Konferencija je okupila mlade iz različitih političkih partija u BiH, koji su imali različite stavove o obrazovnom sistemu, ali su saglasni u tome da na fakultetima u BiH treba maksimalno ukinuti političko djelovanje.

Kako je kazao predsjednik DOP-a Ernad Čomaga, učesnici smatraju uglavnom i da bolonjski proces u BiH nije adekvatan, da nije dovoljno proveden i da ga je nužno poboljšati.

Projekt "Moja 2010.", koji se realizira uz podršku Centra civilnih inicijativa (CCI) i USAID-a, ima za cilj da afirmira mlade da u što većem broju izađu na predstojeće opće izbore.

Pored konferencija sa mladim političarima i predstavnicima nevladinog sektora, u okviru ovog projekta planirano je organiziranje radionica u srednjim školama i na fakultetima, te realizacija promotivnih video spotova.

Projekt će trajati do kraja oktobra, a još dvije konferencije koje će biti organizirane imat će za cilj da ukažu na glavne probleme s kojima se suočavaju mladi i da ih afirmiraju kako bi shvatili svoju pravu ulogu u društvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: