{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održana ''Trka protiv droge''

F
25.6.2011. u 12:25
0
37
U Sarajevu održana ''Trka protiv droge''
0
Povodom obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv droge, danas je u organizaciji udruženja PROI i Općine Stari Grad u sarajevskom Atmejdan parku održana deveta ''Trka protiv droge''.
Organizatori manifestacije, uz parnerstvo UNDP-ja i i Ministarstva sigurnosti BiH, prethodnih dana su podjelom edukativnog materijala ispred Katedrale upoznavali građane Sarajeva sa problematikom ovisnosti.

Utrka je uvrštena u kalendar mađunarodnih atletskih takmičenja u BiH.

Članica udruženja PROI i organizacionog odbora manifestacije Biljana Mulaosmanović je istakla da ove godine na utrci učestvuje oko 2.500 takmičara koji će trčanjem ili šetanjem promovirati zdrav način života i zabave bez uživanja droga i alkohola.

Nagrade su obezbijeđene za pet prvoplasiranih takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, te za najmlađeg učesnika i učesnicu i najstarijeg učesnika utrke.

''Ove godine obezbijedili smo najvrijednije nagrade do sada, kao što su bicikli, fotoaparati i mobiteli za tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji, dok će ostali takmičari dobiti prigodne nagrade za učešće na utrci'', kazala je Mulaosmanović u razgovoru za Fenu.

Zahvaljujući svojim aktivnostima, udruženje PROI je 2005. godine u blizinji Kaknja otvorilo Terapijsku zajednicu u kojoj danas boravi 20 ovisnika o psihosocijalnoj rehabilitaciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: