BiH
0

U Sarajevu održana svečana skupština Fondacije Dobro srce

Klix.ba
U Sarajevu je proteklog vikenda održana svečana skupština Upravnog odbora Fondacije "Dobro srce", nezavisne i neprofitne nevladine organizacije osnovane 30. augusta, koja za cilj ima poboljšanje života kako pojedinaca tako i zajednice.

Fondacija okuplja mlade, humane i perspektivne ljudi koji rade na realizaciji ciljeva i ideja Fondacije, a to su:

• zalaganje za prikupljanje sredstava finansijske prirode i korištenje istih u svrhu liječenja oboljelih, a koji su u programu zdravstvene zaštite Fondacije • pomaganje socijalno ugroženim osobama i porodicama u vidu finansijske i materijalne (hrana, odjeća, obuća, građevinski materijal, školski pribor) pomoći • podrška putem stipendiranja nadarenih i talentovanih učenika i studenata • zalaganje za organizaciju i promoviranje kulturnih, društvenih, sportskih i studentskih događaja i manifestacija • edukacija na polju lingvistike, informatičkih znanosti, sportskih vještina i vjerske osnove kroz serijal kurseva.

Fondacija rad temelji isključivo na donacijama, a svi njeni saradnici će tokom ostvarivanja ciljeva posebnu pažnju posvetiti jačanju društvene svijesti u svrhu pomaganja drugima, saopćeno je iz Fondacije Dobro srce.

Za sve dodatne informacije možete se obratite putem maila [email protected].