Ispraćaj maturanata
3.8k

U Sarajevu održana svečana akademija Gazi Husrev-begove medrese

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
U Gazi Husrev-begovoj medresi danas je upriličena svečana akademija i promocija maturanata i maturantica. Direktor Gazi Husrev-begove medrese Mensur Malkić istakao je da je riječ o veoma uspješnoj generaciji koju su činili 54 maturanta i 57 maturantica.

"Učenici i učenice ove generacije postigli su najbolje rezultate na takmičenjima između medresa te zapažene rezultate na općinskomm i kantonalnomm nivou, ali i na federalnom i državnom nivou. Na takmičenjima između medresa osvojili su prvo mjesto iz Arapskog jezika, a drugo iz Bosanskog i Engleskog jezika", rekao je Malkić.

Maturanti su također priredili predstavu "Nanin softa" koju su izveli u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova. Malkić je istakao da su osim uspjeha, nagrada, plaketa i pehara koje su donijeli i sebi i Gazi Husrev-begovoj medresi ujedno predstavili i promovirali medresu na najbolji i najljepši način.

"Ovogodišnji maturanti dokazali su i ispunili davno izrečenu želju plemenitog Gazi Husrev-bega da će u medresu učiti pametni i marljivi, a ne nemarni i neodgovorni učenici. Zato smo svi ponosni na njih, a danas naročito ponosni mogu biti roditelji", rekao je Malkić.

Danas je ispraćena 467. generacija maturanata i 35. generacija maturantica.