|

U Sarajevu održan svečani prijem u povodu Nacionalnog praznika Austrije

U Sarajevu održan svečani prijem u povodu Nacionalnog praznika Austrije
82
E.S.H.
29.10.2019. u 11:34
3
komentara
82

dijeljenja
U Sarajevu održan svečani prijem u povodu Nacionalnog praznika Austrije
U Domu Oružanih snaga BiH sinoć je u Sarajevu održan prijem u povodu Nacionalnog praznika Austrije, 26. oktobra.
Domaćini ovog svečanog prijema su uz ambasadoricu Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann bili i vojni ataše generalštabni brigadir Erich Simbürger, te trgovinski savjetnik Andreas Meindl. Prijemu su, kao i prethodnih godina, prisustvovale brojne zvanice iz političkog, javnog i kulturnog života, članovi diplomatskog kora i međunarodni zvaničnici koji su imale priliku uživati u specijalitetima austrijske i bosanskohercegovačke kuhinje, te u kulturnom programu za čije se izvođenje pobrinuo Vojni orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.Ambasadorica Hartmann je u svom obraćanju zvanicama istakla da Austrija izvan i unutar Evropske unije neumorno naglašava kako je važno da Bosna i Hercegovina bude dio ove zajednice – sa istim pravima, ali i istim obavezama.

"Osim toga, ovdje u Bosni i Hercegovini želim učiniti sve što mogu kako bih dodatno jačala naše čvrste veze iz oblasti politike, privrede, kulture, ali i veze na ljudskoj razini. Već 25 godina - usuđujem se tvrditi – veoma uspješno radimo na tome", istakla je ambasadorica.Podršku organizaciji ovog prijema je, kroz sponzorstvo i organizaciju, pružila Raiffeisen banka. Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, naglasio je ovim povodom:

"Raduje nas što smo, kao generalni sponzor, i ove godine dio svečanog prijema koji Austrijska ambasada tradicionalno organizuje povodom Austrijskog nacionalnog dana. Raiffeisen banka, članica grupacije čije je sjedište u Austriji, podržava ovaj događaj već skoro 20 godina. Na bh. tržištu poslujemo preko 25 godina i smatramo ga domaćim, stoga nastojimo dodatno unaprijediti dobre poslovno-ekonomske odnose ove dvije zemlje. Želim naglasiti važnost saradnje s Austrijom za ovu zemlju, obzirom da je ona najveći pojedinačni investitor u BiH sa ukupnim stanjem investicija od 2,22 milijarde KM zaključno s krajem 2018. godine".
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...