Deveto izdanje skokova
140

U Sarajevu održan Bentbaša Cliff Diving, pobjednik Evald Krnić iz Crne Gore

V. K.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Deveto izdanje takmičenja "Bentbaša Cliff Diving" održano je danas u Sarajevu, a kao i prethodnih godina, posjetioci su mogli uživati u fenomenalnim skokovima sa već godinama poznate lokacije.

Događaj je okupio najbolje skakače iz Bosne i Hercegovine, ali i regije i svijeta koji su učestvovali u skokovima.

Tradicionalno, Bentbaša Cliff Diving svake godine okupi veliki broj simpatizera ekstremnih sportova, a ni nešto lošije vremenske prilike u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nisu mogle pokvariti cjelokupni ugođaj.

Nakon dvije serije skokova, treće mjesto osvojio je Rade Sćepanović iz Crne Gore sa ukupno 56 bodova.

Drugo mjesto osvojio je Igor Arsenić iz Banje Luke koji je osvojio 57,5 bodova.

Na kraju, nakon dvije serije skokova, najviše bodova osvojio je Evald Krnić iz Crne Gore te je na taj način proglašen i pobjednikom takmičenja. Krnić je ukupno imao 58,5 bodova, a interesantno da je upravo ovaj takmičar prije šest dana pobijedio i na skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

"Organizacija se iz godine u godinu trudi da unapređuje ovaj događaj. Posebno nas raduje prepoznavanje domaćih i međunarodnih institucija, te smo ponosni na ostvarena partnerstva", rekao je uoči takmičenja organizator Dino Bajrić.

Ovogodišnji događaj podržali brojni pokrovitelji i partneri, među kojima su Admiral Electronic Casino, Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, JU Zaštičena područja Kantona Sarajevo, Evapify, BH Telecom, Privredna banka Sarajevo, Solazur, Leda voda, Tuborg, Beefeater, Fine Food, te specijalni partneri Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i USAID-ov Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).