Nova naredba
6.3k

U Sarajevu od sutra obavezno nošenje maski i na otvorenom

Dž. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nošenje zaštitnih maski od sutra će biti obavezno i na otvorenom prostoru u Kantonu Sarajevo, što je nova naredba Kriznog štaba KS, a kojom se namjerava suzbiti širenje koronavirusa.

Kako je potvrđeno portalu Klix.ba za provođenje nove naredbe će biti zaduženi službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, a kazne za nenošenje maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru će navodno iznositi 500 KM.

Prema novoj uredbi Kriznog štaba KS, zaštitne maske će biti obavezne u svim prostorima, osim za sportiste na utakmicama i treninzima, bicikliste, vozače automobila, motora i električnih romobila.

"Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira KS, policija će sankcionisati one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe. Apelujemo na građane i posjetioce KS da se strogo pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS", kazali su nam iz Uprave policije KS.

Nova naredba stupa na snagu od sutra, 15. oktobra i bit će na snazi do 31. decembra, a detaljnije saopćenje za javnost bi trebalo biti poznato sutra.