{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu nova koalicija - Naša stranka i SDA

F
28.7.2009. u 19:01
0
30
U Sarajevu nova koalicija - Naša stranka i SDA
0
U Sarajevu nova koalicija - Naša stranka i SDA
Današnja sjednica Gradskog vijeća bila je izuzetno burna, a najveću raspravu izazvala je Odluka o preuzimanju sto posto udjela u osnovnom kapitalu objekata i opreme Privrednog društva PEP d.o.o. Sarajevo s Informacijom o aktivnostima preduzetim na osnivanju televizije Grada Sarajeva.
Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo tvrdi kako nakon danas održane sjednice Gradskog vijeća nema više nikakve sumnje da je u Sarajevu napravljena nova koalicija - između Naše stranke (NS) i SDA.

U saopćenju KO SDP-a Sarajevo navodi se da su NS i SDA, nakon što su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo zajedno blokirali dnevni red sjednice na kojoj se trebalo raspravljati o pretpristupnim fondovima EU, pokazali prilikom glasanja o osnivanju gradske televizije da imaju zajedničkog neprijatelja - SDPBiH.

Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo, kako ističe, žali zbog današnjeg razvoja događaja i podsjeća javnost da je pokazao dobru volju i pozvao NS da učestvuje u vlasti na gradskom nivou.

Naša stranka, nažalost, ne razumije da nije moguće biti istovremeno u vlasti i u opoziciji. S vlašću ne idu samo prava, nego i obaveze i odgovornost, koje, očigledno NS nije svjesna i nije je u stanju prihvatiti, navodi SDP Sarajevo.

Dodaje se i kako SDP žali što je Naša stranka pokazala da nema kapacitet da bude demokratska, odgovorna i transparentna vlast.

Saopštenje SDP-a izazvalo je reakciju Naše stranke čije saopštenje također prenosimo u cjelosti.

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću se na današnjoj sjednici izjasnila protiv namjere SDP-a da gradskim budžetskim sredstvima kupe televizijsku postaju NTV 99 iskljucivo zato što smatra da je neodgovorno trošiti novac poreskih obveznika na projekat kojim se pored postojećih stvara još jedan o državnim novcima ovisan medij, za koji predlagač nije ponudio ekonomski elaborat, koji bi gradskim vijećnicima i javnosti pokazao koliko će građane i građanke Sarajeva na kraju koštati ova “skupa igračka” .

Naša stranka se od samog početka, iz principijelnih razloga, ulažući amandmane na prijedlog budžeta Grada Sarajeva, protivila namjeri SDP-a da kupi televiziju NTV 99. Naša stranka je svom partnera u vlasti, SDP-u, mjesecima savjetovala da uvaži stručna mišljenja finansijskih revizora, tehnički kvalifikovanih ljudi iz profesije i odustane od ovog nepromišljenog projekta. Uzalud.

Glasajući protiv ovog prijedloga na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, Naša stranka je još jednom pokazala da ono što obeća prije izbora sprovodi i kad dođe na vlast. Naša stranka će i ubuduće podržavati samo one prijedloge koji su u interesu svih građana i građanki Sarajeva, a usprotiviti se trošenju novca poreskih obveznika na netransparetne i beznadežne projekte kao što je kupovina televizije NTV 99.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: