Aerodrom i kompanija negiraju
0

U Sarajevu nije oštećeno vozilo Croatia Airlinesa

Piše: T.Sekulić
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Brojni bosaskohercegovački, ali i hrvatski informativni portali prenijeli su vijest o tome da je u utorak naveče na parkingu sarajevskog aerodroma uništeno vozilo Croatia Airlinesa, koje je koristio Igor V., uposlenik u predstavništvu Croatia Airlinesa u Sarajevu. Ali, ta informacija je u potpunosti netačna, saznaje Sarajevo-x.com.

"Prvo su pisali da se radi o vozilu, pa o kombiju, zatim o demoliranom autobusu Croatia Airlinesa, do kraja dana bit će da se radi o avionu, prosto je nevjerovatno kako se šire sve te netačne informacije", kazao je za Sarajevo-x.com direktor predstavništa Croatia Airlinesa u Sarajevu Ivica Veličan objašnjavajući o čemu se zapravo radi.

"Na parkingu sarajevskog aerodroma uništeno je vozilo jednog našeg uposlenika, ali radi se o privatnom automobilu na kojem nije bilo nikakve oznake kompanije Croatia Airlines. Zbog toga taj incident koji se dogodio nema nikakve veze sa našom kompanijom", kazao je Veličan.

U medijima su se pojavili navodi da je vozilo uništeno zbog hrvatskih simbola, te da je Veličan uputio protestno pismo Upravi sarajevskog aerodroma, što je apsolutno netačno.

Nadležni iz sarajevskog aerodroma su nam, također, potvrdili riječi Veličana.

"U utorak uveče na parkingu aerodroma oštećen je privatni automobil uposlenika u predstavništvu Croatia Airlinesa u Sarajevu. Vozilo nije imalo nikakvih obilježja te kompanije, tako da su svi ti navodi medija netačni. U svakom slučaju, uviđaj je obavljen i istraga o tome je u toku", kazala je za Sarajevo-x.com, Edita Sulejmanović, portparol Međunarodnog Aerodroma Sarajevo.