{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije"

F
23.3.2006. u 13:14
0
0
U Sarajevu konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije"
0
U Sarajevu konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije"
U organizaciji Bosanskohercegovačke panevropske unije, danas će u Sarajevu početi trodnevna međunarodna konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije“, pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je najavljeno iz Bh. panevropske unije, ovom konferencijom se bh. javnosti žele predočiti ciljevi Panevropske unije koja će se u idućem razdoblju posebno u svom radu osvrnuti na uključivanje BiH u evropske integracije.

Također, cilj je čuti mišljenja bh. političara o procesu integracije i načinu na koji Panevropska unija može pomoći u tom procesu.

Na konferenciji će učestvovati veliki broj bh. dužnosnika, te predstavnici panevropskih unija iz nekoliko evropskih zemalja, a među njima i počasni predsjednik Međunarodne panevropske unije nadvojvoda Otto von Habsburg, aktuelni predsjednik Alain Terrenoire i nekoliko zastupnika u Evropskom parlamentu.

Neki od učesnika konferencije su predsjednik Bh. panevropske unije Franjo Topić, član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić, ambasador Republike Austrije u BiH Werner Almhofer, ambasador Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade RH Ive Sanadera, Josip Vrbošić, direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić, glavni pregovarač BiH s EU Igor Davidović, te zvaničnici Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo.

U subotu, 25. marta gosti konferencije koji dolaze iz inostranstva posjetiće i Mostar, što je bila želja nadvojvode Habsburga. Posljednjeg dana konferencije, 26. marta u sarajevskoj Katedrali će pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar predvoditi misno slavlje za učesnike.

Suorganizatori konferencije su Vijeće ministara BiH, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Fondacija Konrad Adenauer - Predstavništvo Sarajevo, te Direkcija za evropske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: