{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije"

F
23.3.2006. u 13:14
0
0
U Sarajevu konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije"
0
U Sarajevu konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije"
U organizaciji Bosanskohercegovačke panevropske unije, danas će u Sarajevu početi trodnevna međunarodna konferencija "Bosna i Hercegovina i evropske integracije“, pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića.
Kako je najavljeno iz Bh. panevropske unije, ovom konferencijom se bh. javnosti žele predočiti ciljevi Panevropske unije koja će se u idućem razdoblju posebno u svom radu osvrnuti na uključivanje BiH u evropske integracije.

Također, cilj je čuti mišljenja bh. političara o procesu integracije i načinu na koji Panevropska unija može pomoći u tom procesu.

Na konferenciji će učestvovati veliki broj bh. dužnosnika, te predstavnici panevropskih unija iz nekoliko evropskih zemalja, a među njima i počasni predsjednik Međunarodne panevropske unije nadvojvoda Otto von Habsburg, aktuelni predsjednik Alain Terrenoire i nekoliko zastupnika u Evropskom parlamentu.

Neki od učesnika konferencije su predsjednik Bh. panevropske unije Franjo Topić, član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić, ambasador Republike Austrije u BiH Werner Almhofer, ambasador Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade RH Ive Sanadera, Josip Vrbošić, direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić, glavni pregovarač BiH s EU Igor Davidović, te zvaničnici Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo.

U subotu, 25. marta gosti konferencije koji dolaze iz inostranstva posjetiće i Mostar, što je bila želja nadvojvode Habsburga. Posljednjeg dana konferencije, 26. marta u sarajevskoj Katedrali će pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar predvoditi misno slavlje za učesnike.

Suorganizatori konferencije su Vijeće ministara BiH, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Fondacija Konrad Adenauer - Predstavništvo Sarajevo, te Direkcija za evropske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: