{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu izmjene gradskog prijevoza tokom vikenda

F
3.4.2008. u 14:46
0
0
U Sarajevu izmjene gradskog prijevoza tokom vikenda
0
U Sarajevu izmjene gradskog prijevoza tokom vikenda
Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Sarajeva u organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a u subotu 5. aprila od 11.30 do 12.30 doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza.
Minibuska linija br.51 Baščaršija – Vratnik neće biti u funkciji, a minibuske linije br.52 za Faletiće i br.55 za Sedrenik mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, pa će u tom periodu umjesto s Kovača polaziti s terminala Vijećnica i saobraćati preko Darive.

U nedjelju 6.aprila zbog održavanja manifestacije "Šetnja za život" od 11.00 do 14.00 sati tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod.

Također, autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II mijenjaju polazni terminal, te će umjesto s terminala Dom Oružanih snaga BiH polaziti s terminala Sutjeska.

Trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji od Skenderije do Trga Austrije, a autobuska linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja će mijenjati polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti s terminala Trg Austrije, a na potezu Skenderija do Trg Austrije u oba pravca će saobraćati trolejbuskom trasom.

I ovog vikenda, 5. i 6. aprila, neće saobraćati tramvaji na relaciji Čengić-Vila -Tehnička škola zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na raskrsnici na Pofalićima. Prijevoz putnika će se obavljati autobusima uz korištenje autobuskih stajališta u ulici Zmaja od Bosne.

Pri presjedanju važit će pojedinačna karta s prethodnog vida prijevoza.

Iz GRAS-a su još izvijestili da se od 1.aprila do naredne zimske sezone obustavlja javni gradski prijevoz za Bjelašnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
SDA će za člana Predsjedništva BiH kandidirati?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: