{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu izmjene gradskog prijevoza tokom vikenda

F
3.4.2008. u 14:46
0
0
U Sarajevu izmjene gradskog prijevoza tokom vikenda
0
U Sarajevu izmjene gradskog prijevoza tokom vikenda
Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Sarajeva u organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a u subotu 5. aprila od 11.30 do 12.30 doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza.
Minibuska linija br.51 Baščaršija – Vratnik neće biti u funkciji, a minibuske linije br.52 za Faletiće i br.55 za Sedrenik mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, pa će u tom periodu umjesto s Kovača polaziti s terminala Vijećnica i saobraćati preko Darive.

U nedjelju 6.aprila zbog održavanja manifestacije "Šetnja za život" od 11.00 do 14.00 sati tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod.

Također, autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II mijenjaju polazni terminal, te će umjesto s terminala Dom Oružanih snaga BiH polaziti s terminala Sutjeska.

Trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji od Skenderije do Trga Austrije, a autobuska linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja će mijenjati polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti s terminala Trg Austrije, a na potezu Skenderija do Trg Austrije u oba pravca će saobraćati trolejbuskom trasom.

I ovog vikenda, 5. i 6. aprila, neće saobraćati tramvaji na relaciji Čengić-Vila -Tehnička škola zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na raskrsnici na Pofalićima. Prijevoz putnika će se obavljati autobusima uz korištenje autobuskih stajališta u ulici Zmaja od Bosne.

Pri presjedanju važit će pojedinačna karta s prethodnog vida prijevoza.

Iz GRAS-a su još izvijestili da se od 1.aprila do naredne zimske sezone obustavlja javni gradski prijevoz za Bjelašnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: