{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu info dan o mogućnostima programa Erasmus+

F
24.12.2014. u 14:14
0
0
U Sarajevu info dan o mogućnostima programa Erasmus+
0
U Sarajevu info dan o mogućnostima programa Erasmus+
Foto: FENA
Info dan koji organiziraju Ministarstvo civilnih poslova BiH i Komisija za koordinaciju pitanja mladih u BiH radi informiranja mladih o mogućnostima programa Erasmus+, održan je danas u Sarajevu.
Izvršna direktorica Centra za omladinski razvoj - PRONI i koordinatorica Kontakt tačke za područje mladih i neformalno obrazovanje Katarina Vučković pojašnjava da program Erasmus+ obuhvata veliki broj aktivnosti i mogućnosti za mlade ljude iz cijele Evrope da kandidiraju projekte.

U okviru programa Erasumus+, BiH mladima u području neformalnog obrazovanja nudi mogućnosti kao što su evropski volonterski servis, obuka, osposobljavanje i razmjena.

"Kontakt tačka PRONI Centra će tokom iduće godine pružati informacije mladima, organizacijama i vijećima mladih koji su zainteresirani da apliciraju i kandidiraju svoje projekte", kazala je Vučković.

Foto: FENA
Foto: FENA


Pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Adnan Husić podsjetio je da je 19. juna ove godine potpisan sporazum o pristupanju BiH programu Erasmus+, čime je ispunjen jedan od prvih uvjeta za učešće u tom programu.

"Drugi uslov bio je plaćanje ulazne karte za učešće u programu, što je Ministarstvo civilnih poslova odmah i uradilo", kazao je Husić.

Tokom ove godine, kaže, održani su info dani koji su organizirani u saradnji s Direkcijom za evropske integracije i Kancelarijom Erasmus+ u BiH.

"Prethodna dva Info dana održana su u Brčkom i Banjoj Luci, a početkom naredne godine planiramo i održavanje info dana u Mostaru", kazao je Husić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: