U 17 sati
807

U Sarajevu danas skup "Pravda za Dženana", najavljeno prozivanje imena odgovornih osoba

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu danas u 17 sati bit će održan protest porodice Memić koja zajedno s građanima traži da se rasvijetli slučaj smrtnog stradanja Dženana Memića.

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, ranije je najavio kako će na današnjem skupu javno prozvati ljude za koje sigurno zna da su sudjelovali u sakrivanju dokaza te navođenju istrage na pogrešan put.

Današnji protest bit će deveti po redu protesti porodice Memić koja zajedno s građanima BiH traži da se rasvijetli slučaj stradanja Dženana Memića koji je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji zadobio povrede opasne po život pod još nerazjašnjenim okolnostima, a od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu donio je prvostepenu presudu kojom je oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić.

Ljubo i Bekrija Seferović prvo su priznali da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan da bi se poslije na sudu izjasnili kako nisu krivi. Iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo najavili su kako će uložiti žalbu na oslobađajuću presudu.

Porodica Memić tvrdi da je Dženan ubijen i da je presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću samo još jedan dokaz za te pozivaju da se napokon stane u kraj kriminalnoj hobotnici koja ubija djecu i prikriva ubice.