{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu danas ministarski sastanak o slivu rijeke Save

S
31.5.2013. u 08:31
0
17
U Sarajevu danas ministarski sastanak o slivu rijeke Save
0
U Sarajevu danas ministarski sastanak o slivu rijeke Save
Damir Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Sarajevu će danas na ministarskom nivou biti održan četvrti sastanak zemalja Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save (BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije) na kojem će biti razmatran Plan upravljanja ovim riječnim slivom i potreba sklapanja Protokola kojima se jača regionalna saradnja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na sastanku će biti donesena Deklaracija sa smjernicama za dalje provođenje Okvirnog sporazuma, dok će jedan dio sastanka biti posvećen i regionalnim projektima od značaja za provođenje Okvirnog sporazuma i razvoj sliva Save.

Četvrti sastanak ima veliki značaj za prekograničnu saradnju u području voda, usmjeravanje konkretnih aktivnosti država i traženje zajedničkih rješenja za održivi razvoj u slivu rijeke Save, saopšteno je iz Međunarodne komisije za sliv rijeke Save.

Na sastanku će biti predstavljeni rezultati rada komisije, kao i zajednički rezultati savskih država postignuti u provođenju Okvirnog sporazuma.

Delegaciju BiH na Četvrtom sastanku država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save čine ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Domaćin sastanka je Savjet ministara BiH, a organizator Međunarodna komisija za sliv rijeke Save, institucija koja usklađuje napore svih država u vezi sa očuvanjem i razvojem rijeke Save.

Okvirni sporazum o slivu rijeke Save potpisan je 2002. godine, na snagu je stupio 2004. godine i strateški cilj mu je prekogranična suradnja država stranaka radi osiguranja održivog razvoja regiona u slivu rijeke Save.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: