{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu će se održati sajam proizvoda i usluga "Kupujmo/koristimo domaće"

N
NINA
29.5.2004. u 14:41
0
0
U Sarajevu će se održati sajam proizvoda i usluga "Kupujmo/koristimo domaće"
0
U Sarajevu će se održati sajam proizvoda i usluga "Kupujmo/koristimo domaće"
Zetra
Prvi sajam bosanskohercegovačkih proizvoda i usluga «Kupujmo/koristimo domaće» održat će se u sarajevskoj dvorani Zetra od 24. do 26. juna.
Sajam organizuje «Promo International», a generalni pokrovitelj je Vijeće ministara BiH. U okviru Sajma bit će održana i jednodnevna poslovna konferencija o temi «Proizvodnja i izvoz – razvoj i napredak», na kojoj će biti prezentirano poslovanje i ponuda najuspješnijih proizvodnih i izvoznih kompanija u BiH, čiji će domaćin biti Međunarodni poslovni forum «Perspektive».

Kako navode organizatori, cilj konferencije je ukazati na značaj proizvodnje u funkciji gospdarskog i društvenog razvoja BiH, prezentirati stanje u proizvodnom sektoru, te postojeće proizvodno-tehnološke kapacitete i viziju njihova stavljanja u proizvodnu funkciju.

Na konferenciji će se govoriti o najprofitabilnijim proizvodnim sektorima, te prezentirati izvozni rezultati i mogućnosti BiH u toj oblasti i ukazati na značaj izvoza. Domaći i međunarodni stručnjaci i biznismeni pokušat će ukazati na nedostatke ekonomske politike s ciljem zaštite i unapređenja domaće proizvodnje i izvoza, te promovirati mjere zaštite domaćeg tržišta, proizvoda i usluga i unapređenja domaće proizvodnje.

Predstavnici nekoliko zemalja, značajnih ekonomskih partnera BiH, na konferenciji će predstaviti poslovne interese svojih zemalja za ponudom i ekonomskim mogućnostima BiH. Na konferenciju su pozvani menadžeri najznačajnijih kompanija u BiH, posebno proizvodnih i izvoznih, predstavnici vlada i državnih institucija, poslovnih asocijacija i gospodarskih udruženja, te ekonomski stručnjaci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: