BiH
0

U Sarajevu 31. sjednica Vlade FBiH

FENA
Vlada FBiH
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Vlada Federacije BiH će se na 31. sjednici, koja je danas počela Sarajevu, izjasniti o Prednacrtu zakona o povjeravanju javnih ovlaštenja auto-moto klubovima u Federaciji BiH, odnosno BIHAMK-a i AMSuBiH-a (Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini), te o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u privatnom osiguranju.

Na dnevnom redu je i Nacrt zаkоna o faktoringu, kao prаvnom pоslu kupoprodaje postojeće nedospjele ili buduće kratkoročne novčane tražbine, nаstаle iz osnove ugоvоrа о prоdајi rоbе ili pružаnjа uslugа u zеmlјi i inоstranstvu, koja se prеnоsi na faktora ugovorom i koji preuzima tražbinu od prodavca, da je naplati, u svoje ime i za svoj račun.

Vlada FBiH razmatrat će i prijedlog o davanju saglasnosti Federalnom zavodu PIO za pokretanje postupka prodaje pet nekretnina koje su u vlasništvu ovog zavoda, a koje nisu potrebne za redovno obavljanje djelatnosti, među kojima su i domovi penzionera u Mostaru, Sarajevu i Bihaću.

Pred članovima Federalne vlade su i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška jedan milion konvertibilnih maraka vrijednog transfera namijenjegog razvoju turizma, te informacija Agencije za reviziju privatizacije u FBiH o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u FBiH za period mart-oktobar 2015. godine, koja se odnosi na tuzlansku „Ditu“, kao i na sarajevska preduzeća „Feroelektro“ i hotel „Holiday“ , saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.