BiH
0

U Sarajevu 14. maja Forum anesteziologa

FENA
U Sarajevu će 14. maja u biti održan treći Sarajevo Anestesija Forum.

Organizatori su: Klinika za anesteziologiju i intenzivno liječenje, Klinički centar Univerziteta Sarajevo, Udruženje za razvoj medicinskih istraživanja u Bosni i Hercegovini, Klinika za anesteziologiju i intenzivno liječenje, Univerzitetski centar Graz, Asocijacija za promociju medicinskih istraživanja Univerziteta Graz te Institut za naučni razvoj KCUS-a.

Forumu će ponuditi 12 predavanja iz anesteziologije i intenzivnog liječenja te radionicu o primjeni ultrazvuka u regionalnoj anesteziji i analgeziji.

Predavači su: prof. dr. Ashraf Dahaba, Austrija, prof. dr. Ahmed Badr, USA, prof. dr. Ino Husedžinović, Hrvatska, dr. sci. Helmar Borneman Cimenti, Austrija, mr.sci. Hussein Nagi, UK, prim. doc. dr. Ismet Suljević, BiH te dr. Sanja Huterer, Austrija.

Ovaj stručni sastanak prezentirat će bh. anesteziolozima najnovija dostignuća iz oblasti savremene anesteziološke teorije i prakse.

Sastanku će prisustvovati anesteziolozi iz cijele Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz Udruženja za razvoj medicinskih istraživanja.