Građani se žale
2

U sarajevskom naselju Nahorevo došlo do zamućenja vode, iz ViK-a tvrde da je sve u redu

Klix.ba
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Zbog obilnih padavina i otapanja snijega u sarajevskom naselju Nahorevo na području Općine Centar došlo je do zamućenja vode, a građani se već nekoliko dana žale kako moraju kupovati flaširanu vodu i kako ne mogu koristiti vodu iz slavine.

Međutim, iz KJKP Vodovod i kanalizacija navode kako njihovi tehničari svakodnevno vrše kontrolu i navode kako je voda na Nahorevu zdravstveno ispravna.

"Ukoliko dođe do zamućenja vode na izvorištu, vrši se isključenje izvorišta iz sistema vodosnabdijevanja, a to nije bio slučaj u nekoliko proteklih mjeseci. KJKP ViK nije imao primjedbi građana vezano za kvalitet vode u naselju Nahorevo", kazali su nam u ViK-u.

U ovom preduzeću ističu da u našem upitu, po prijavi građana, nisu navedene adrese niti približna lokacija objekata tako da je moguće da se radi o objektima koji se snabdijevaju s lokalnog Vodovoda Nahorevska brda koji nije u nadležnosti ViK-a.

Naveli su kako građani sva pitanja vezana za kvalitet vode mogu postaviti nadležnim službama u ViK-u na telefon 033/237-655.