Općina Novi Grad
2

U sarajevskom naselju Aneks otvoren novoizgrađeni objekat mjesne zajednice

FENA
U Prijedorskoj ulici do broja 14, u naselju Aneks svečano je otvoren novoizgrađeni objekat mjesne zajednice.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program, objekat su otvorili načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Savjeta MZ Rahman Babić i na taj način čestitali građanima Dan ove mjesne zajednice i 39. godišnjicu njenog postojanja.

Izgradnja objekta dugogodišnji je zahtjev Savjeta Mjesne zajednice i građana ovog područja, s obzirom na to da je mjesna zajednica proteklih godina bila smještena u suterenu jedne stambene zgrade u prostorijama koje nisu bile adekvatne za rad, sa puno vlage i bez sale za sastanke. Izgradnjom objekta omogućeni su bolji uslovi za rad sa građanima, a prostor oko objekta je hortikulturno uređen, što je dodatno uljepšalo ovaj dio naselja, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

"Sretan sam da smo u toku dvije godine u jednoj od najvećih mjesnih zajednica otvorili dva značajna objekta. Prošle godine smo zajedno sa Javnom ustanovom Dom zdravlja Kantona Sarajevo otvorili ambulantu porodične medicine, a ove godine i objekat mjesne zajednice, koji ima sve potrebne uslove za rad. Izgradnjom jednog lijepog objekta čestitali smo građanima Dan MZ", rekao je načelnik Efendić.

Dan MZ "Aneks" obilježava se 10. maja, kada su se odigrale presudne bitke za odbranu ovog područja od agresora. Prisutni su se ovom prilikom prisjetili šehida i poginulih boraca Armije RBiH, koji su u odbranu naše zemlje od agresora položili svoje živote.

Prije zvaničnog otvaranja objekta, položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u naselju Otoka.