Opći izbori
9

U sarajevskim općinama otvorena sva biračka mjesta

FENA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na području Općine Novi Grad Sarajevo, za Opće izbore koji se danas provode u BiH, registrovano je nešto više od 114 hiljada birača koji će moći glasati na 155 redovnih biračkih mjesta, a jedno je biračko mjesto za glasanje u odsustvu.

Kako je za Feni izjavio predsjednik Općinske izborne komisije Novi Grad Elvir Rešić, sva biračka mjesta su otvorena, počelo je glasanje, a na terenu je i deset mobilnih timova.

Sva biračka mjesta otvorena su i na području Općine Novo Sarajevo. Predsjednica Općinske izborne komisije Novo Sarajevo Emina Rovčanin kazala je da na području te općine imaju 67.993 registrovana birača, te 101 redovno biračko mjesto, jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i pet mobilnih timova.

"Sva biračka mjesta jutros su otvorena na vrijeme i koliko sam mogla da vidim obilazeći teren, birači pristižu, pa se nadamo da ćemo za ove izbore biti zadovoljni odzivom birača", navela je Rovčanin.

Sva biračka mjesta na području Općine Stari Grad Sarajevo otvorena su jutros u sedam sati, potvrdio je predsjednik Općinske izborne komisije Stari Grad Mirza Imamović.

U ovoj općini pravo glasa na ovogodišnjim općim izborima ima 37.901 birač, od čega 35 u odsustvu.

Na području Općine Stari Grad ima 46 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasanje u odsustvu te osam mobilnih timova putem kojih će glasati 208 birača.

Sva biračka mjesta na području Općine Centar Sarajevo otvorena su jutros u sedam sati, potvrđeno je iz Općinske izborne komisije Općine Centar.

U ovoj općini pravo glasa na ovogodišnjim Općim izborima ima oko 60.000 birača, od čega 65 u odsustvu.

Na području Općine Centar ima 85 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasanje u odsustvu te osam mobilnih timova.