|

U sarajevske srednje škole uvodi se predmet o sigurnosti i društvenoj samozaštiti

U sarajevske srednje škole uvodi se predmet o sigurnosti i društvenoj samozaštiti
431
Klix.ba
6.6.2019. u 18:54
72
komentara
431

dijeljenja
U sarajevske srednje škole uvodi se predmet o sigurnosti i društvenoj samozaštiti Foto: Arhiv/Klix.ba
Predmet o sigurnosti i društvenoj samozaštiti bit će uveden u srednje škole na području Kantona Sarajevo, potvrđeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Vedran Jukupović je na sedmoj radnoj sjednici Skuštine Kantona Sarajevo, održanoj 17. aprila 2019. godine, podnio zastupničku inicijativu za pokretanje procesa uvođenja obaveznog nastavnog predmeta s radnim nazivom Osnove sigurnosti, lične i društvene samozaštite u srednje škole od 1. do 4. razreda.U odgovoru Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, u vezi s inicijativom koju je pokrenuo zastupnik Vedran Jakupović iz stranke Narod i pravda, stoji da će biti imenovana radna grupa koja će imati zadatak da pripremi nastavni plan i program za navedeni predmet.

"Predložit će se vremenski okvir, odnosno u kojim razredima srednje škole će biti realiziran predmet i provesti sve ostale aktivnosti kako bi se osigurale pretpostavke za implementaciju inicijative", stoji u odgovoru Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (72)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...