Do početka februara
39

U Sarajevo Holiday Marketu od danas besplatna škola klizanja za djecu

L. K.
U sarajevskom parku Hastahana u sklopu 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa i ove godine djeluje Jaffa klizalište, na kojem je, zahvaljujući podršci Općine Centar i općinskog načelnika Nedžada Ajnadžića, klizanje tokom januara i sve do 2. februara besplatno kako za građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

Posebni termini rezervisani su za učenike osnovnih škola sa područja Općine Centar, pa će tako djeca iz 12 osnovnih škola iskoristiti mogućnost organizovanog, besplatnog klizanja na Jaffa klizalištu u parku Hastahana.

Jaffa klizalište zauzima površinu od preko 400 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10 do 22 sata. Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, tokom koje se ledena ploha priprema za novi termin. Ove godine klizalište je posebno dekorisano svjetlosnim dekoracijama i predstavlja istinsku atrakciju.

Za pravljenje leda na Jaffa klizalištu koristi se vrhunska tehnologija austrijske firme AST, koja omogućava klizanje i na temperaturama do 15 stepeni iznad nule, što Hastahanu i ove zime čini epicentrom zimskih radosti.

Od 10. januara do 1. februara na Jaffa klizalištu u parku Hastahana bit će, također uz podršku Općine Centar Sarajevo, organizirana i Jaffa besplatna škola klizanja za djecu.

Instruktori će sa najmlađima raditi svakog dana od 10. januara do 1. februara, a sve informacije u vezi Jaffa besplatne škole klizanja za djecu mogu se dobiti na info telefon: 061 374 619.