BiH
0

U saobraćajnoj nesreći povrijeđene novinarke NTV Hayat

NINA
Po povratku u Sarajevo iz Bihaća, gdje su boravili u povodu festivala zabavne muzike "Bihać 2004.", ekipa NTV Hayat u nedjelju popodne oko 15 sati doživjela je saobraćajnu nesreću na magistralnoj cesti M5, Bihać - Bosanski Petrovac.

Prema neslužbenim podacima, do nesreće je došlo kada je osobno vozilo slovenskih registracijskih oznaka H2-45K, iz za sada neutvrđenih okolnosti, prešlo na suprotnu stranu kolnika i izravno udarilo u osobno vozilo televizijske ekipe Hayat, registracijskih oznaka 184-K-884.

U osobnom vozilu NTV-a Hayat su se nalazili Edin Busoladžić, koji je upravljao vozilom i nije zadobio ozljede, novinarke Nađa Muftić i Azra Jelača koja je zadržana na Odjelu ortopedije s lakšim tjelesnim ozljedama. Muftić je nakon ukazane liječničke pomoći puštena iz Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijnakić".

U drugom automobilu nalazili su se Fadil Dervišević, Rifet i Ismet Ajkić. Sva trojica putnika iz automobila slovenskih registracijskih oznaka zadobila su teže tjelesne ozljede i zadržana su na daljnjem liječenju.

Na lice mjesta izašla je ekipa Policijske stanice Bihać i izvršila očevid, ostali detalji saobraćajne nezgode nisu poznati, istraga je u toku.