{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U saobraćaj pušteni tramvaji iz Amsterdama

F
31.3.2009. u 15:26
0
32
U saobraćaj pušteni tramvaji iz Amsterdama
0
U saobraćaj pušteni tramvaji iz Amsterdama
Preduzeće GRAS danas je pustilo u promet šest od ukupno 16 tramvaja koje su ovoj kompaniji i građanima Sarajeva donirali grad Amsterdam i Gradsko saobraćajno preduzeće GVB iz Amsterdama.
Preostalih 10 tramvaja, kako je istaknuo danas tokom svečane ceremonije direktor GRAS-a Šaćir Boškailo, u saobraćaj će biti uključeno narednih dana.

- Radi se o izuzetno očuvanim, trodjelnim tramvajima koji su servisirani u Amsterdamu i na njima u GRAS-u nisu rađeni nikakvi tehnički zahvati, osim što su stavljeni poništači karata. Njihova starost je od 20 do 25 godina, što je pozitivno ako se uzme u obzir da je vijek jednog tramvaja 50 godina, rekao je direktor GRAS-a.

Ovi tramvaji, kako je dodao, imaju moderna i udobna sjedišta, protuklizni pod, zvučni sistem za obavještavanje putnika, digitalnu kameru za video-nadzor te rukohvate od nerđajućeg čelika.

Boškailo je kazao i to da njihova vrijednost još nije procijenjena, ali da se, zasigurno, radi o velikoj sumi novca te najavio da će preduzeće GVB u naredna dva mjeseca, najvjerovatnije, Sarajevu donirati još 12 tramvaja.

-Naši tramvaji koje imamo stari su uglavnom od 45 do 50 godina i ova donacija nam je izuzetno dobro došla.Ovakvi pokloni stižu samo od pravih prijatelja, rekao je Boškailo.

Svečanoj ceremoniji u krugu prduzeća GRAS, uz uposlenike i menadžment te kompanije, prisustvovali su ambasador Holandije u BiH Karel Foskuler, premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić te Fuad Šabeta, bivši ambasador BiH u Holandiji i, kako je danas rečeno, osoba koja je dala ogroman doprinos da tramvaji budu donirani Sarajevu.

Ugovor o ovoj donaciji 16 tramvaja direktori saobraćajnih preduzeća GRAS i GVB potpisali su u septembru prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: