Zadržan na liječenju
623

U Sanskom Mostu pretučen Asim Kamber, federalni zastupnik i član Predsjedništva SDA

Piše: M. Ć.
Asim Kamber (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Asim Kamber (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Federalni zastupnik, član Predsjedništva SDA i predsjednik OO SDA Sanski Most Asim Kamber pretučen je sinoć u ovom gradu, a pretukla ga je mlađa muška osoba, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

Slučaj su sinoć oko 19 sati prijavili građani koji su se zatekli na mjestu događaja, a neposredno nakon fizičkoj nasrtaja mladića na federalnog zastupnika Kambera.

"Oštećeni A. K. (1961.) oko 18:55 sati parkirao je svoje vozilo u gradskom području, da bi mu pri izlasku iz vozila prišla osoba M. S. (1997.). Napadač je prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na oštećenoga, udarajući ga nekoliko puta zatvorenim šakama i nogama u predjelu lica, glave i grudnog koša", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Napadač se nakon nasrtaja udaljio, dok je Kamberu ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja Sanski Most, da bi potom bio upućen na Odjel hirurgije u Općoj bolnici u Prijedoru.

Napadač se sinoć predao policiji, nakon čega je lišen slobode. Slučaj je preuzelo Tužilaštvo USK, a napadaču se na teret stavljaju krivična djela nasilničko ponašanje.

"Oštećeni je zadržan na daljnjem liječenju na Odjelu hirurgije, a o stepenu povreda dežurni ljekar se još nije izjasnio te će one biti poznate nakon dodatnih liječničkih pretraga", kazali su nam u MUP-u.

Prema pisanjima lokalnih portala, napadač je 21-godišnji student iz Sanskog Mosta Mujo Sinanović, a nezvanično je do incidenta došlo kada je Sinanović prišao Kamberu i pitao ga zašto preko vijećnika SDA opstruira izgradnju objekta njegovog oca u centru grada. O ovom slučaju, navodno je upoznat i vrh SDA u Sarajevu.

Više detalja, ipak, bit će poznato nakon istrage.