BiH
0

U samo protekla 3 dana u FBiH 205 krivičnih djela i 160 saobraćajnih nezgoda

FENA
Na području Federacije BiH u prethodna tri dana dogodilo se 205 krivičnih djela. U saobraćaju je bilo 160 nezgoda u kojima je osam osoba teže, a 24 lakše povrijeđeno.

Prema podacima Federalne uprave policije, na području Kantonu Sarajevo registrirana je 31 teška krađa, četiri krađe, pet razbojništava, dva nanošenja teških povreda, nasilničko ponašanje, dva ugrožavanja sigurnosti, četiri požara i eksplozivi.

U Unsko-sanskom kantonu bilo je jedno izazivanje opće opasnosti i dva oštećenja tuđe stvari, a u Posavskom kantonu teška krađa i oštećenje tuđe imovine.

Devet teških krađa, pet krađa, dva nasilja u porodici, oštećenje tuđe stvari, sprječavanje ovlaštene službene osobe u vršenju obaveza registrirani su na području Tuzlanskog kantonu.

U Zeničko-dobojskom kantonu bile su četiri teške krađe, pet provalnih krađa, četiri krađe, dva razbojništva, posjedovanje droga, a u Bosanskopodrinjskom kantonu krivotvorenje dokumenata.

U Srednjobosanskom kantonu u prethodna tri dana registrirana je teška krađa, provalna krađa, dvije krađe, oštećenje tuđe stvari i provala, dok je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu bilo šest teških krađa, tri krađe i pet oštećenja tuđe stvari.

U Zapadnohercegovačkom kantonu policija je registrirala krađu, a u Kantonu 10 tešku krađu, provalnu krađu, tri krađe i provalu.

Dogodilo se 77 narušavanja javnog reda i mira ( u Kantonu Sarajevo - osam; u Unsko-sanskom kantonu - devet; Posavskom kantonu - jedan; Kantonu Tuzla - 24; Zeničko-dobojskom kantonu -13; Bosanskopodrinjskom kantonu - dva; Srednjobosanskom kantonu - deset; Hercegovačko-neretvanskom kantonu - devet; Kantonu 10 jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira).