{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U RS-u umjesto štandova aktivisti na terenu

S
20.7.2009. u 10:59
0
31
U RS-u umjesto štandova aktivisti na terenu
0
U RS-u umjesto štandova aktivisti na terenu
Na incijativu Udruženja "Front" u 26 gradova Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 20. jula, počinje potpisivanje peticije kojom se želi zabraniti rad Ravnogorskog četničkog pokreta u našoj zemlji.
Kako je za naš portal rekao Danijel Senkić, predsjednik "Fronta", potpisivanje ove peticije trajat će 30 dana, a poslužit će za vraćanje u parlamentarnu proceduru Zakona o zabrani djelovanja fašističkih organizacija i korištenja fašističkih simbola.

"U Zenici će ispred Robne kuće Bosna u 12 sati biti postavljen štand na kojem će građani moći potpisati peticiju. Štandovi će se naći na više mjesta u Tuzli, a za Sarajevo ćemo detalje znati u toku dana", kaže Senkić. "Akcija je počela u Jablanici, Livnu, Širokom Brijegu, Mostaru i brojnim drugim gradovima."

U Brčko Distriktu, gdje je sjedište Ravnogorskog pokreta, neće biti uličnih štandova, već će građani svoj potpis moći staviti na spiskove u prostorijama "Fronta" i "Brčanskih novina".

Na pitanje o organizaciji potpisivanja peticije u RS-u Senkić je objasnio da ni u jednom gradu ovog entiteta neće biti štandova, ali će taj posao obavljati aktivisti na terenu u Banjoj Luci, Prijedoru, Derventi i drugim gradovima.

Peticija će nakon potpisivanja biti upućena Parlamentu BiH, Vijeću ministara BiH, ambasadi SAD-a u BiH, te američkom predsjedniku Baracku Obami, s obzirom da se Ravnogorski četnički pokret nalazi na američkoj crnoj liste terorističkih organizacija. Ovom poduhvatu pridružilo više organizacija - Mladi antifašisti Tuzle, Omladinska organizacija "Oko", Zenička građanska solidarnost, "Alter Art" Travnik, te veliki broj dobrovoljaca iz više bh. gradova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: