{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U RS-u umjesto štandova aktivisti na terenu

S
20.7.2009. u 10:59
0
31
U RS-u umjesto štandova aktivisti na terenu
0
U RS-u umjesto štandova aktivisti na terenu
Na incijativu Udruženja "Front" u 26 gradova Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 20. jula, počinje potpisivanje peticije kojom se želi zabraniti rad Ravnogorskog četničkog pokreta u našoj zemlji.
Kako je za naš portal rekao Danijel Senkić, predsjednik "Fronta", potpisivanje ove peticije trajat će 30 dana, a poslužit će za vraćanje u parlamentarnu proceduru Zakona o zabrani djelovanja fašističkih organizacija i korištenja fašističkih simbola.

"U Zenici će ispred Robne kuće Bosna u 12 sati biti postavljen štand na kojem će građani moći potpisati peticiju. Štandovi će se naći na više mjesta u Tuzli, a za Sarajevo ćemo detalje znati u toku dana", kaže Senkić. "Akcija je počela u Jablanici, Livnu, Širokom Brijegu, Mostaru i brojnim drugim gradovima."

U Brčko Distriktu, gdje je sjedište Ravnogorskog pokreta, neće biti uličnih štandova, već će građani svoj potpis moći staviti na spiskove u prostorijama "Fronta" i "Brčanskih novina".

Na pitanje o organizaciji potpisivanja peticije u RS-u Senkić je objasnio da ni u jednom gradu ovog entiteta neće biti štandova, ali će taj posao obavljati aktivisti na terenu u Banjoj Luci, Prijedoru, Derventi i drugim gradovima.

Peticija će nakon potpisivanja biti upućena Parlamentu BiH, Vijeću ministara BiH, ambasadi SAD-a u BiH, te američkom predsjedniku Baracku Obami, s obzirom da se Ravnogorski četnički pokret nalazi na američkoj crnoj liste terorističkih organizacija. Ovom poduhvatu pridružilo više organizacija - Mladi antifašisti Tuzle, Omladinska organizacija "Oko", Zenička građanska solidarnost, "Alter Art" Travnik, te veliki broj dobrovoljaca iz više bh. gradova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: