BiH
0

U RS-u tokom predizbornog perioda 55 incidenata

FENA
U predizbornom periodu na području Republike Srpske zabilježeno je do sada 55 incidenata, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Zabilježena su oštećenje bilborda, lažno predstavljanje, tuča na predizbornom skupu, fizički napad na stranačke aktiviste, oštećenje štanda i sllično.

Stanje na terenu i aktivnosti policije pratit će štab MUP-a RS „Izbori 2014." koji je zadužen za nesmetano i sigurno odvijanje svih planskih aktivnosti u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu.

Iz MUPRS-a su potvrdili da će zbog održavanja izbora, sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a RS raditi u subotu i nedjelju, 11. i 12. oktobra od 7 do 19 sati.

Prema obavještenju Centralne izborne komisije BiH, dokumenti kojima se dokazuje identitet birača na biračkom mjestu su: lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

U cilju preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji povodom nastupajućih izbora, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju od 11.oktobra do 13. oktobra.

Ministarstvo u sjedištu, centri i stanice javne bezbjednosti, kao i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.