{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U RS-u sistem bitno stabilizovan

S
17.7.2009. u 13:30
0
0
U RS-u sistem bitno stabilizovan
0
U RS-u sistem bitno stabilizovan
Foto: Sarajevo-x.com
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo ocijenio je prilikom današnje posjete prostorijama Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) u Banjaluci da je sistem bitno stabilizovan i da će građani koji su predali zahtjeve sigurno dobiti svoja dokumenta u zakonski predviđenom roku. Čađo je rekao novinarima da ima još mnogo posla da se uradi kako bi se sistem doveo do perfekcije, ocijenivši da već sada sistem korektno funkciše i da ne očekuje neke dramatične probleme.
On je konstatovao da nema gužve, da je temperatura prihvatljiva i da ljudi ne čekaju puno, a službenici su angažovani i rade "svojski".

"Moram zahvaliti službenicima MUP-a RS koji rade na ovoj i drugim brojnim lokacijama i uložili su veliki napor, jer i mimo radnog vremena ostaju sat- dva da se sredi dokumentacija", rekao je Čađo.

On je istakao da one službenike koji se nisu ponašali ljubazno i nisu imali razumijevanja prema strankama svakako treba ukoriti.

"Situacija se prevazilazi, sistem se stabilizuje u tehničkom dijelu. Zaposleni u MUP-u čine ogromne napore da se prevaziđu problemi i da se građanima olakša i u nepredvidivim okolnostima, jer je dio okolnosti bio zaista nepredvidiv, da građani dobiju uslugu u najoptimalnijem mogućem roku", rekao je Čađo.

On je naveo da se nastoji pojačanim angažmanom ili na neki drugi način da se taj rok učini što kraćim.

Čađo je rekao da je sada period kada je pojačan intenzitet traženja različitih vrsta dokumenata, te da se mnogi građani sjete pred godišnji odmor da nemaju pasoš ili da ističe registracija,
pozivajući ih da blagovremeno razmišljaju o tome.

On je istakao da se ne može isključiti mogućnost da se pojavi nekakav nepredvidiv problem, naglasivši da zaposleni, pogotovo rukovodioci, moraju da znaju na koji način reagovati u teškim ili nepredvidivim okolnostima.


Odgovarajući na pitanje zbog čega se ovom procesu moralo pristupiti u vrijeme godišnjih odmora, Čađo je rekao da radnici MUP-a RS dobiju delegirani posao koji ne mogu da biraju i programiraju, a pogotovo ne da određuju tajminge.

"Okolnosti su takve kakve jesu, ali ne zaboravite da se mi u ovom vremenu nalazimo takođe pred jednim velikim problemom koji je izazvao niz polemika, a odnosi se na liberalizaciju viznog režima i mnoge institucije su uložile ogromne napore da se dođe u poziciju da što prije imamo urađen čitav niz procedura i pretpostavki da bi se ostvario i taj cilj i ispunili uslovi za liberalizaciju viznog režima", rekao je Čađo.

On je istakao da bi se u nekim drugačijim okolnostima možda ovaj proces mogao odgoditi i za septembar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: