Neodgovorni pojedinci
52

U RS-u sankcionisano 56 građana zbog nepoštovanja policijskog sata

SRNA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske zbog nepoštovanja policijskog sata sankcionisali su 56 građana koji su zatečeni na ulici i van svojih domova.

Ovi građani su kršili policijski sat sinoć od 20.00 do jutros u 5.00 sati.

Njima je zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja izdat prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru, saopšteno je iz MUP-a.

Kada je riječ o nepoštovanju mjera izolacije, bijeljinska policija je jučer zaustavila i kontrolisala osobu čiji su inicijali J.K. iz Dvorova kod Bijeljine, koje nije postupilo po naredbi epidemiološke službe o samoizolaciji na adresi stanovanja.

"Ova osoba se kretala na javnom mjestu i uručen joj je prekršajni nalog iz člana 22 Zakona o javnom redu i miru", navode iz MUP-a.

Bijeljinska policija je juče uručila prekršajni nalog licu čiji su inicijali D.B. iz Patkovače koje je potvrdilo da je napustilo mjesto prebivališta, kao i da se nije prijavilo u epidemiološku službu Doma zdravlja Bijeljina.

Trebinjska policija je jučer, zbog kršenja mjera samoizolacije, uručila prekršajni nalog osobi čiji su inicijali A.K. iz Trebinja koje je u Ulici Vojvode Stepe Stepanovića narušilo javni red i mir.

Prekršajni nalog je uručen i osobi B.B. iz Oštre Luke koje nije postupilo po rješenju Republičke uprave za inspekcijske poslove o kućnoj izolaciji.

Zvornička policija je 21. marta izdala prekršajni nalog osobi Ž.D. koje se nije pridržavalo mjere lokalnih vlasti o kućnoj izolaciji.

Iz MUP-a navode da je u protekla 24 sata evidentirano jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno policija iz Milića je jučer u tom mjestu u Ulici cara Dušana zaustavila vozilo kojim je upravljao G.M. iz Milića, a koji je prekršio mjeru Vlade RS-a o zabrani kretanja poslije 20:00 sati.

"Navedenoj osobi je jučer na Graničnom prelazu Županja izdato rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove o zabrani kretanja van prostora boravka u trajanju od 14 dana, a koju je ovolice prekršilo. U vezi s tim obaviješten je dežurni tužilac koja se izjasnila o postojanju krivičnog djela, a licu je izdat i prekršajni nalog kršenja odredbi Zakona o javnom redu i miru", navode iz MUP-a.

Iz ove institucije ponovo apeluju da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u RS-u, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa na teritoriji RS-a.