{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U RS-u netransparentnost u javnim nabavkama u zdravstvu

F
7.7.2014. u 17:18
4
6
U RS-u netransparentnost u javnim nabavkama u zdravstvu
4
U RS-u netransparentnost u javnim nabavkama u zdravstvu
Foto: Ilustracija
Upravni odbor Unije sindikata radnika u zdravstvu RS-a zatražio je danas da se bez odlaganja javno rasvjetle sve činjenice koje se odnose na poštovanje Zakona o javnim nabavkama u zdravstvu.
Ovaj reprezentativni sindikat u zdravstvu RS oglasio se saopćenjem povodom netransparentnog postupka javne nabavke na međunarodnom javnom pozivu za finansiranje završetka izgradnje i opremanja Centralnog dijela Južnog krila medicinskog bloka Kliničkog centra Banja Luka, kao i mišljenja sa rezervom na finansijske izvještaje za 2013.godinu za Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Sindikat je, zbog netransparentnosti i uočenih kontradiktornosti u postupku javne nabavke u Kliničkom centru Banja Luka, kao i spornog i netransparentnog prenosa prava svojine na zgradi i opremi sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na Bolnicu Bijeljina u vrijednosti od 70.409.880 KM, zatraži pristup informacijama i svim činjenica koje su dovele do općeg stanja da se u zdravstvu na neprimjeran i vrlo sumnjiv način provode postupci javne nabavke.

Zahtjevaju da se o spornim javnim nabavkama i nalazima Glavne službe za reviziju za Ministarstvo zdravlja RS-a bez odlaganja javno izjasne predsjednica Vlade RS, ministar zdravlja i uprave Kliničkog centra Banja Luka i Bolnice Bjeljina.

Ujedno Unija sindikata javno poziva i nadležna tužilaštva u RS da utvrde postojanje eventualne krivične odgovornosti svih odgovornih lica koji su vršili nabavke, kao i drugih osoba koje su učestvovale u spornim postupcima javnih nabavki u zdravstvu RS-a.

Ponavljaju da zdravstveni radnici bez uplaćenih obaveznih doprinosa godinama pružaju zdravstvene usluge građanima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: