UG Front
0

"U RS-u je na snazi vladavina fašizma"

Sarajevo-x.com
Foto: FTV
Foto: FTV
U povodu incidenata u Bratuncu i Srebrenici kada su pripadnici beogradskog pokreta "Obraz" uzvikivali "Ovo je Srbija" i druge neprimjerene parole, oglasilo se Udruženje "Front" oštro osuđujući ovaj čin.

"Udruženje 'Front' oštro osuđuje jučerašnje četničko orgijanje u Bratuncu i Srebrenici i skrnavljenje zastave BiH, koje se dogodilo pod punom zaštitom policije RS-a koja je obezbjeđivala neometano orgijanje ove fašističke bande", ističu iz "Fronta" i dodaju: "Ovaj fašistički čin vjerovatno režiran u kabinetu premijera RS-a Milorada Dodika i njegovih saradnika, samo je još jedan u nizu dokaza da je u RS-u na snazi vladavina fašističkog režima, koju na sebi svojstven način pomažu kolege iz većeg bh entiteta. Neometan i legalan rad najveće fašističke organizacije u Evropi, Ravnogorskog četničkog pokreta, omogućuje Vijeće ministara BiH u kojem sjede predstavnici svih naroda u BiH, te svi zajedno snose odgovornost za rehabilitaciju najgoreg vida fašizma na ovim prostorima."

Udruženje je još jednom podsjetilo građane BiH da od 20. jula 2009. godine počinje potpisivanje peticije i upućivanje građanske inicijative za zabranu rada ovoj četničkoj organizaciji, koja se nalazi na američkoj crnoj listi terorističkih organizacija.

"Front“ je pozvao nevladine organizacije, privredne subjekte i pojedince da se uključe u akciju prikupljanja potpisa peticije, da bi, kako stoji u saopštenju za javnost, zadali konačan udarac fašizmu u BiH.