{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U RS 77 posto građana podržava proteste za matični broj

21.6.2013. u 21:32
0
73
U RS 77 posto građana podržava proteste za matični broj
0
U RS 77 posto građana podržava proteste za matični broj
Foto: Arhiv/Klix.ba
Agencija Ipsos Puls, na 510 ispitanika u razdoblju od 14. do 19. juna napravila je istraživanje javnog mnijenja Bosne i Hercegovine o nedavnim protestima u vezi zakona o jedinstvenom matičnom broju.
Na pitanje, u kojoj mjeri podržavate proteste građana u vezi zakona o jedinstvenom matičnom broju; 89 posto ispitanika na razini BiH u potpunosti ili donekle podržava proteste.

U Federaciji, podrška je veća, iznosi skoro 95 posto. Manje od 5 posto ne podržava proteste. U Republici Srpskoj 77 posto ispitanih slaže se sa protestima. 18 posto ispitanih je protiv njih.

Na pitanje protiv koga su protesti usmjereni ponuđeno je pet odgovora: 77 posto ispitanika na području BIH, odgovorilo je da su protesti generalno protiv svih političara u Bosni i Hercegovini,

U Federaciji je taj postotak veći; 81 posto ispitanika misli da su protesti protiv svih političara. 10 posto, misli da su usmjereni na državne parlamentarce. Dva posto misli da su protesti protiv predstavnika srpskog naroda, a po jedan posto na one koji predstavljaju hrvatski i bošnjački narod.

U Republici Srpskoj, 69 posto ispitanih mišljenja je da su protesti protiv svih bh. političara. Sedam posto ispitanih smatra da su demonstracije bile protiv parlamentarnih zastupnika.

12 posto građana u RS-u misli da su protesti protiv predstavnika srpskog naroda, 3 posto protiv predstavnika hrvatskog a 2 posto protiv predstavnika bošnjačkog naroda, prenijela je Al Jazeera Balkans.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: