{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Republici Srpskoj danas izbori za predsjednika

F
9.12.2007. u 10:22
0
0
U Republici Srpskoj danas izbori za predsjednika
0
U Republici Srpskoj danas izbori za predsjednika
Foto: Reuters
Građani Republike Srpske danas biraju sedmog po redu predsjednika entiteta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Za glasanje je otvoreno ukupno 1.958 biračkih mjesta, od čega 1.777 redovnih, 119 za glasanje u odsustvu i 62 za glasanje osoba sa statustom raseljenih koji su izrazili želju da glasaju u općini u kojoj su živjeli 1991. godine.

Biračka mjesta otvorena su jutros u 7, a zatvaraju se u 19 sati, a pravo glasa ima ukupno 1.122.241 registrirani birač.

Od ovog broja njih 1.071.963 moći će da glasa na redovnim biračkim mjestima, 31.121 na mjestima za glasanje u odsustvu ili za lično glasanje i 19.157 putem pošte.

Biračima koji glasaju poštom glasački paketi su upućeni 16. novembra, a Centralna izborna komisija BiH će njihove glasačke pakete primati natrag do 16. decembra pod uslovom da je na poštanskom žigu najdalji datum 9. decembar.

Za prijevremene predsjedničke izbore u RS-u prijavilo se 10 kandidata, i to su: Rajko Kuzmanović, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Mladen Ivanić, kandidat PDP-a, Ognjen Tadić ispred SDS-a, kandidat SDP BiH je Slobodan Popović, Demokratske stranke invalida BiH je Nedžad Delić, ispired Narodne demokratske stranke kandidirao se Krsto Jandrić, Evropska ekološka stranka ima svog kandidata Nikolu Lazarevića, a prijavili su se ispred Narodne stranke Radom za boljitak - Anton Josipović, te Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" Mirko Blagojević, a jedini nezavisni kandidat je Dragan Đokanović

Odvijanje prijevremenih izbora prati Centralna izborna komisija BiH, a najavljeno je da bi se prvi preliminarni rezultati mogli znati već oko ponoći.

Prijevremni izbori u RS-u raspisani su nakon iznenadne smrti predsjednika Milana Jelića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: