{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Republici Srpskoj 56 doktora radilo bez licence

F
7.8.2006. u 20:00
0
1
U Republici Srpskoj 56 doktora radilo bez licence
0
U Republici Srpskoj 56 doktora radilo bez licence
U inspekcijskoj kontroli u 84 zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj utvrđeno je da je radilo 56 doktora medicine koji ne posjeduju licencu Komore doktora medicine Republike Srpske.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Od tog broja 39 doktora medicine je iz RS-a, dok su 17 strani državljani, saopćeno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Utvrđeno je da u 28 zdravstvenih ustanova rade doktori medicine koji nemaju saglasnost poslodavca kod koga su zaposleni na neodređeno vrijeme, što je u slučajevima dopunskog rada obavezno po Zakonu o radu.

Na osnovu dobijenih podataka, Republička uprava za inspekcijske poslove je donijela 56 rješenja koji se odnose na zabranu rada doktorima medicine koji ne posjeduju licencu i 28 rješenja u vezi otklanjanja nedostataka u zdravstvenim ustanovama, vezano za traženu saglasnost za dopunski rad od poslodavca kod koga su doktori medicine u radnom odnosu na neodređeno vrijeme.

Zdravstvene ustanove kod kojih su utvrđene navedene nepravilnosti u radi su: u Banjoj Luci: poliklinika „Deamedika“, spec. pedijatrijska ambulanta „Vitalmedik“, poliklinika „Intermedik“, spec. ambulanta „Help“, spec. ginekološka ambulanta „Jelena“, ambulanta opšte medicine Pušac Milena, spec. oftamološka ambulanta Marijanac Regoda Jovanka, spec. ginekološka ambulanta;

U Gradišci su to: “Silvamedika“, ambulanta opšte medicine „Zdravlje“, spec. ambulanta „Danilović“, spec. ambulanta „Dunjić“, zdravstvena ustanova „Vukotić“;

U Prnjavoru su utvrđene nepravilnosti u radu kada je u pitanju ambulanta opšte medicine dr. Aleksandar Vuković, ambulanta Milovan Marjanović, ambulanta opšte medicine Petra Kadribašić, rendgen kabinet “Dijagnostika“, a u Laktašima spec. ambulanta „Loig“, ambulanta opšte medicine.

U saopćenju se navode i ambulante u Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Dubici u kojima su utvrđene nepravilnosti u radu.

Ministartsvo zdravlja RS-a ističe da će Republička uprava za inspekcijske poslove i dalje preduzimati mjere pojačanog nadzora u cilju sprečavanja nezakonitog rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: