Bolna sjećanja
99

U Reljevu obilježena peta godišnjica od ubistva policajca Muhidina Pivodića

Piše: I. Č.
Peta godišnjica smrti Muhidina Pivodića obilježna je danas u sarajevskom naselju Reljevo, gdje su počast ubijenom policajcu odali rodbina, prijatelji i radne kolege.

Skup ispred pravoslavne crkve u novogradskom naselju Reljevo organizovao je Sindikat policije KS, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i Upravom policije. Nakon što je odata počast, položeno je cvijeće i proučena Fatiha na mezaru Muhidina Pivodića.

Predsjednik Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić kazao je na skupu da oni koji su poznavali Pivodića svjedoče da je bio hrabar, odvažan, pošten, profesionalan i kolega u kojeg se moglo pouzdati.

"Činjenica je da je ubijen samo zato što je nosio uniformu i radio svoj posao, štiteći multietičnost i jedan od vjerskih simbola ovog grada i ove zemlje, govori o težini i opasnosti časnog policijskog poziva", kazao je Hadžiabdić.

Dodao je da će sindikat svoje aktivnosti usmjeriti ka donošenju sistemskih rješenja u svim oblastima koje se odnose na policijski rad i djelovanje, i uvijek se prisjećati kolega.

Podsjetimo, Muhidin Pivodić ubijen je u sarajevskom naselju Reljevo, dok je osiguravao pravoslavnu crkvu Hram svetog Nikolaja. Počinioca tog krivičnog djela Anela Ćemu je Kantonalni sud u Sarajevu u maju 2014. godine osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 34 godine.