Sarajevo
144

U prostorijama Općine Stari Grad upriličena prezentacija projekta "Ice Garden"

M. A.
Općine Stari Grad i Centar, te Vlada i ministarstva Kantona Sarajevo, dat će punu podršku projektu "Ice Garden", koji će uoči i nakon novogodišnjih praznika Trg oslobođenja – Alija Izetbegović i dio ulice Ferhadija učiniti centralnim mjestom zimske zabave za sve građane i posjetitelje Sarajeva.

Prezentacija projekta "Ice Garden" upriličena je u općini Stari Grad, a prisustovali su joj vodeći ljudi institucija koje će podržati ovu zimsku priču i na taj način Sarajevo približiti velikim evropskim gradovima.

Između ostalog, tu su se našli i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, sekretar organa državne službe Alma Destanović, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić i ministar privrede KS Haris Bašić i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić.

Prezentaciju je održao Milan Kostić, direktor Agencije Media Time iza koje su godine uspješnih organizacija projekata poput Sarajevo Beer Festivala, SFF Sensation Bridge na Skenderiji, Zmajevog gnijezda i Kids kinđurijade.

"Ovim projektom želimo biti mjerilo kvalitete i profesionalnosti zimske turističke ponude u Sarajevu, te poslovnim subjektima pouzdan partner i pokazatelj društvene odgovornosti. U periodu novogodišnjih praznika naš grad bilježi najveći priliv turista, a mi imamo želju da kroz koncept i program 'Ice Gardena' svim posjetiocima, kako stranim tako i domaćim, priuštimo mjesto cjelodnevne zabave i druženja, te zabavno-edukative sadržaje za najmlađe", kazao je Kostić.

Rečeno je da je sama lokacija Trga oslobođenja – Alija Izetbegović jako atraktivna, a sadržaji "Ice Gardena" će je, kako su naveli, učiniti još atraktivnijom. Na lokalitetu je osmišljeno i prilagođeno klizalište, sankalište, mini zip-line, dječiji kutak, veliki ugostiteljski objekat, izložbeno-prodajna mjesta u parku, te posebne praznične dekoracije.

Domaćin prezentacije, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je pozdravio ideju, te obećao punu podršku Općine.

"Mi ćemo za ovaj projekat ustupiti korištenje javne površine – Trga oslobođenja, bez naknade. Radi se o jednom od naših najatraktivnijih lokaliteta kojeg želimo posebno urediti za praznike i dolazak velikog broja gostiju", poručio je načelnik Hadžibajrić.