{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U prošloj godini za plate i naknade poslanika i delegata 4,4 miliona KM

S
17.8.2010. u 08:46
0
3
U prošloj godini za plate i naknade poslanika i delegata 4,4 miliona KM
0
U prošloj godini za plate i naknade poslanika i delegata 4,4 miliona KM
Hol zgrade Parlamentarne skupštine BiH
Poreski obveznici u BiH izdvojili su u prošloj godini najmanje 4,4 miliona KM za plate i naknade 60 poslanika i delegata Parlamentarne skupštine BiH, pri čemu više od četvrtine te sume za primanja 14 poslanika i delegata.
Prema podacima koje je prikupio Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva, najviše iznose su naplatili Mladen Ivanić, Branko Zrno i Drago Ljubičić, koji su zaradili više od 100.000 KM, navodi "Euroblic".

Iznose između 96.000 i 99.500 KM primili su Šemsudin Mehmedović, Dušanka Majkić, Adem Huskić, Branko Dokić i Ilija Filipović, dok su nekoliko hiljada manje primili Milorad Živković, Hazim Rančić, Husein Nanić, Slavko Matić, Muhamed Suljkanović i Adem Ibrahimpašić.

Polovina poslanika i delegata primila je iznose od 70.000 do 90.000 KM, a samo šest poslanika, koji nisu prihvatili profesionalni status, primili su između 8.000 i 38.603 KM.

Primanja poslanika i delegata nisu uslovljena njihovim učinkom niti brojem osvojenih glasova.

Članovi parlamenta BiH, koji nemaju prebivalište u Sarajevu, ostvaruju pravo na 400 KM mjesečne naknade za odvojen život od porodice, 500 KM na ime rente za stan, a plaćeni su i troškovi posjete porodici, koji zavise od kilometraže.

U revizorskom izvještaju parlamenta BiH navodi se da je za korištenje ličnih vozila u službene svrhe prošle godine potrošeno 252.116 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: