{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U prihvatilište za pse lutalice u Prači smješteno više od 400 pasa

F
7.8.2012. u 17:20
4
2
U prihvatilište za pse lutalice u Prači smješteno više od 400 pasa
4
U prihvatilište za pse lutalice u Prači smješteno više od 400 pasa
U Prihvatilište za pse lutalice u Prači, od 30. marta ove godine kada je zvanično otvoreno, do danas smještena su 463 psa.
Prema podacima iz Ministarstva privrede KS, u Prihvatilište kapaciteta 525 boksova sedmično se dovede prosječno 30 pasa s područja cijelog Kantona, te je trenutna popunjenost 88 posto, saopćeno je iz Press službe KS.

Također se kontinuirano sedmično udomljavaju tri do četiri psa, pa je do sada udomljeno ukupno 58 pasa.

Potpisana su i 24 Ugovora o volontiranju prema kojima volonteri, posebno vikendom, dolaze i pomažu u redovnim aktivnostima koje se svakodnevno provode u ovom prihvatilištu.

U cilju što bržeg i kvalitetnijeg rješavanja problema pasa lutalica na području Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS je u saradnji s Udruženjem "Pino – Paws in need organisation" iz Austrije i KJP "Veterinarska stanica" d.o.o. Sarajevo, organiziralo besplatnu sedmicu kastracije i sterilizacije pasa i mačaka od 30. jula do 4. augusta ove godine.

Veterinarski fakultet u Sarajevu, u skladu s mogućnostima, također kontinuirano vrši besplatnu kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka lutalica.

Iz Ministarstva privrede KS podsjećaju vlasnike pasa na obavezu da su dužni voditi brigu o svojim kućnim ljubimcima, jer je zbog nebrige pojedinaca povećan broj napuštenih pasa, a time i pasa lutalica.

Na ovaj način želi se još jednom uticati na podizanje svijesti kod građana koji imaju kućne ljubimce te ih pozivati da vrše obavezno obilježavanje i registriranje svojih pasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: